Sport

Iskolánkban keddenként 14.45 kezdettel ingyenes aerobik órára várjuk a mozogni vágyókat!
(Elsősorban nyolcadikos pályaválasztókat és a Centrum tanulóit!)

Aerobik

 

Péntekenként 13:30-tól 16:00-ig kipróbálható a falmászás! (Elsősorban Centrumos tanulóknak!)

Falmászás

Testnevelés verseny

Sikeresen lezárult a Baby Shark Challenge testnevelés versenysorozat. 42 tanuló küldött vissza videófelvételt a gyakorlat végrehajtásáról, jól motiválhatóak voltak a Centrumban tanuló diákok. Külön köszönet a Centrum iskoláiban dolgozó testnevelő tanároknak és az intézményvezetőknek, hogy lehetővé tették a verseny lebonyolítását. Az első három helyezett videója megtekinthetők az alábbi linkeken.

1. helyezett: Heisler Anna (Békésy György Technikum)
Oklevél

2. helyezett: Osvald Rajmund (Budai Technikum)
Oklevél

3. helyezett: Bácskai Levente (Varga István Technikum)
Oklevél

Bécsi kirándulás

Ebben a tanévben újra gazdagodhattunk egy csodálatos élménnyel. A németesek két nyelvtanáruk szervezése keretében egy bécsi tanulmányi kiránduláson vehettek részt 2019. november 25-én. Felsőkategóriás autóbusszal utaztunk az osztrák fővárosba. Az utazás során idegenvezetőink ismertette a kirándulókkal Bécs történelmét, látványosságait, nevezetességeit, hasznos információkat szerezhettünk az adventi vásárokról, és természetesen szó esett magáról az ünnep kialakulásáról is.
Ezen az informatív városnézésen több gyönyörű épületet megcsodálhattunk:
Pl.: Karlskirche, Ring, Hofburg, Operaház, Parlament, Stephansdom, Kärtner Straße, Természettudományi Múzeum stb. Elmentünk Bécs egyik legismertebb turisztikai látványosságához, a Schönbrunni kastélyhoz is, ahol advent idején a kastély előtt egy igazi meseszerű hangulat várt minket. Bécs második legnagyobb karácsonyfája mellett helyet kapott a kastély előtt egy varázslatos adventi vásár is.
A Hofburgot követően, a Hősök terénél zártuk városnéző körsétánkat, ahonnan már könnyedén megközelíthető volt a hatalmas feldíszített parkon keresztül a Parlament és a Városháza előtti karácsonyi vásár. A városnéző sétát követően szabadidő állt mindenki rendelkezésére.
Az egész csapat nagyon jól érezte magát. Az utazás felejthetetlen pillanatait még hazafelé a buszban is emlegettük. Az idegenvezető egy meglepetéssel is szolgált. Összeállított számunkra egy ún. Bécsi kvíz feladatsort, amelyet még a hazafelé vezető úton mindenki kitölthetett, és nyerteseket is sorsoltak a jó válaszokat adók közül.

          

          

Elérhetőség

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
Varga István Közgazdasági Technikum

Cím: 1039 Budapest, Hatvany Lajos u. 7.
Telefon: 1/454-0570
E-mail: vargatitkarsag@gmail.com
OM azonosító: 203061/020

Térkép