Pályázati felhívás - 2017 nyár

Pályázati felhívás
kereskedő tanulók részére

A Tempus Közalapítvány felhívására, az Erasmus+ pályázati rendszer keretében iskolánk megvalósítani készül egy háromhetes Plymouthban (Anglia) lebonyolítandó szakmai gyakorlatra épülő projektet, amelyben az angolul tanuló, 10. és 11. évfolyamos, valamint a komplex 54 341 01 OKJ számú Kereskedő képzésbe bekapcsolódó tanulóink vehetnek részt. A programban résztvevő kedvezményezetteknek beszámítjuk a nyári gyakorlatába (annyival csökken a gyakorlat ideje).

Az adományboltok őshazájának számító Angliában az adománybolt hálózat évente közel 290 millió font nyereséget termel, és közel 215 ezer önkéntest foglalkoztat. Plymouthban megtaláljuk szinte az összes szociális hálózat képviseletét legyen az Oxfam, British Red Cross, Cancer Research, PDSA, St. Luke's Hospice, stb.

Képzéseink a 2017/2018-as tanévben

OM azonosító: 203061

FEH kód: 020

Tagozat Tagozatkód
Szakgimnáziumi osztályok Nyelvi előkészítő, közgazdasági osztály 0073
Turisztikai osztály 0075
Kereskedelmi osztály 0074
Szakközépiskolai osztály Eladó képzés 0076

Sportedző képzés - beiratkozás: február 6.

54 813 02 Sportedző (amerikai futball)
A képzés két éves, az elméleti és gyakorlati foglalkozások aránya 40-60%. Hétfőn elméleti, pénteken gyakorlati oktatás folyik, mindkét nap 18:00-tól. A gyakorlatot a Budapesti Farkasok KSE sporttelepén Miakich Gábor (U19 válogatott, Budapest Wolves defense koordinátor) közreműködésével szervezzük.
A tájékoztató és a jelentkezési lap letölthető ITT.
A jelentkezési lapot személyesesen is leadhatják az iskolában, vagy elküldhetik a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Szakmai gyakorlat Angliában, 2016

2016 novemberében ismét tíz kereskedelmi tagozatos diákunk kapott lehetőséget, hogy három felejthetetlen hetet töltsön Plymouthban szakmai gyakorlaton. A külföldi munkatapasztalat mellett a diákok hétvégi kirándulások keretében megismerkedhettek az angolszász kultúra egy szeletével és nyelvtudásuk is jelentősen fejlődött.

A képeket IDE kattintva tekintheti meg.

Európai Szakképzési Hét

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a prospektus 1. oldalán található „Top 3 countries" megjelölés szerint MAGYARORSZÁG A MÁSODIK „LEGAKTÍVABB ORSZÁG” volt Európában a rendezvény megvalósításában. Ezúton szeretném megköszönni munkájukat, aktivitásukat, amivel az első alkalommal megrendezett Európai Szakképzési Hét minél szélesebb tömeget elérő lebonyolítását segítették.
A rendezvényről részletesebben, angol nyelven ITT olvashatnak.

Tájékoztató az OKJ-s képzésekről

Jelentkezzetek érettségire épülő, INGYENES OKJ-s képzéseinkre!

54 813 02 Sportedző (amerikai futball)
A képzés két éves, az elméleti és gyakorlati foglalkozások aránya 40-60%. A gyakorlatot a sportág sporttelepén az adott sportág képviselőinek közreműködésével szervezzük.
A tájékoztató és a jelentkezési lap letölthető ITT.

54 341 01 Kereskedő
A két éves képzést iskolánkban 1 tanév beszámításával 1 év alatt lehet elvégezni nappalin.
A tájékoztató és a jelentkezési lap letölthető ITT .

54344 01 Pénzügyi-számviteli ügyintéző
54343 01 Pénzügyi termékértékesítő (bank, befektetés, biztosítás)
A képzés két éves: az első évben a közgazdasági alapozó képzés folyik, a második évben kerül sor a szakma-specifikus tárgyak tanítására: könyvelés elméletben és számítógépen, vállalati pénzügyi ismeretek, finanszírozási ismeretek, adózás elméletben és elektronikus adóbevallás valamint projekttervezés.
A tájékoztató és a jelentkezési lap letölthető ITT.

54 841 11 Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző
A képzés két éves, 2016. szeptember 1-től 2018. április 28-ig tart.
A képzés során évközi, és a két év között 4 hét összefüggő nyári szakmai gyakorlatot kell elvégezni. A gyakorlatot az iskola szervezi.
A tájékoztató és a jelentkezési lap letölthető ITT.

54 812 03 Turisztikai szervező, értékesítő
A képzés két éves: az első évben a turisztikai alapozó képzés folyik, a második évben kerül sor a szakma-specifikus tárgyak tanítására: utazásszervezés, antik örökségünk, utazási szolgáltatások értékesítése, vállalkozási ismeretek.
A tájékoztató és a jelentkezési lap letölthető ITT.

Érettségi szakiskolásoknak

INGYENES érettségi felkészítő szakmával rendelkezőknek!

Aki rendelkezik bármilyen szakmai bizonyítvánnyal, lehetőséget kap egyszerűsített érettségi vizsga letételére. Ez azt jelenti, hogy öt érettségi tantárgyból, csak négyet kell letenni, mert egy tantárgynak a szakmai végzettség beszámítható.
Iskolánk két év alatt, esti képzés keretében felkészít az érettségi vizsgára.
A részletes tájékoztató ITTolvasható.
A jelentkezési lap letölthető ITT.

Ebéd befizetés - Március

Befizetési határidő: 2017. február 22. 8:00-15:00
Pótbefizetés: 2017. február 27. 8:00-15:00
Befizetendő időszak: 2017. március hó, 22 nap.

Februári étlap

Napi térítési díjak:
teljes:           350,5.- Ft
50%-os:       175,3.- Ft

Az igénylőlapok letölthetők az alábbi linkeken:
Ingyenes
50%-os
Teljes árú

Az igénylőlaphoz kérjük csatolni a kedvezményre jogosító igazolásokat! A teljes áron étkezőknek is ki kell tölteni az igénylőlapot, az ebéd befizetése csak ezzel együtt lehetséges!

További tájékoztatás a www.eszgsz.hu oldalon.

Ebéd lemondása: 06-1/454-0570-es telefonszámon a gazdasági irodán. Reggel 8.30-ig bejelentett lemondással a másnapi ebédet tudják lemondani.

Intézményi hírek

Tájékoztatjuk az intézmény dolgozóit, tanulóit és a szülőket arról, hogy a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum az iskolai könyvtárak fejlesztését intézményenként 70 000 Ft-tal támogatja.

Ökoiskola

 

Iskolánk ismét megpályázta és a 2015-2017 közötti időszakra elnyerte az Ökoiskola címet. Fontosnak tartjuk a fenntarthatóság elveinek, a környezettudatosság és a fenntartható fogyasztás és fejlődés pedagógiájának gyakorlati megvalósítását és a környezeti nevelést.

 

Tehetségpont

Iskolánk 2012. június 12-től Regisztrált Tehetségpont.

Az idei akkreditációs folyamat eredményeként iskolánk 2018 I. félévének végéig a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács helyi hatókörű, akkreditált kiváló Tehetségpontja cím használatára jogosult.

Elérhetőségeink

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
Varga István Kereskedelmi, Közgazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Cím: 1039 Budapest, Hatvany Lajos u. 7.
Telefon:(06-1)-454-0570
Fax: (06-1)-454-0603
E-mail: igh@viszki.hu, info@viszki.hu, vargatitkarsag@gmail.com
Az iskola OM azonosító száma: 203061